10 motive să îți cumperi chiar acum o sobă rachetă pentru gătit pe lemne ECOZOOM

Postat de Adrian Popa pe

Deși pare ciudat, în România sunt puține sobe de gătit pe lemne care să fie și portabile, și eficiente. Motivul poate fi faptul că nu ne-au lipsit niciodată lemnele. Tradițional s-a gătit pe sobe tip cizmă și pe vetre deschise, direct de-asupra focului.

Abia recent am înțeles că lemnul este o resursă prețioasă și că devine din ce în ce mai dificil să faci un foc în natură. Focul a devenit un lux, care necesită zone speciale, atenție deosebită și care nu mai e disponibil oricui și nici oricând. De la un fapt firesc, focul familiei, focul vetrei, focul de zi cu zi s-a transformat în fâsâiala flăcării albastre a buteliei sau a aragazului din bucătărie.

Focul a fost înlocuit de televizor. Șemineele sunt un accesoriu rar. Modernitatea ne-a furat bucuria cea mai simplă, aceea de a aprinde flacăra, de a mirosi lemnul. Focul este terapeutic și îți explicăm mai jos de ce necesar să te bucuri zilnic de el. E simplu.

Îți oferim 10 motive să te bucuri de foc, folosind soba rachetă EcoZoom VERDE.

1. Combustibil gratuit. Nu mai cari lemne.

Vei putea folosi orice biomasă uscată. Conuri, crengi căzute, resturi de la curățarea viei și pomilor, resturi agricole. Ai combustibil la picioarele tale, oriunde.

2. Ardere eficientă și controlată. Fără fum în ochi.

Vatra de foc EcoZoom este izolată cu fibră ceramică, aceasta înseamnă că temperatura de ardere este mult crescută față de focul obișnuit în aer liber. Arderea este mai eficientă, fără gaze nearse, adică fum. Nu-ți vei deranja nici familia, nici vecinii de camping. Vezi aici cum este izolată soba rachetă ECOZOOM Verde.


3. Portabilă și rezistentă . 6kg. O iei cu tine peste tot.

soba racheta compacta

Depozitează soba EcoZoom VERDE în portbagaj, pe terasă, în bucătăria ta de vară. Vei vedea că ocupă spațiu cât un cub cu latura de 30 de cm. este un obiect frumos care atrage atenție și pornește conversații. "Cum, o găleată cu o gaură? Da, este o sobă eficientă, lasă-mă să îți arăt " :)

Stiai ca femeile prefera EcoZoom? Vezi aici de ce

4. Oțel , fontă, ceramică / fibră ceramică. Materiale durabile.

componente soba racheta ecozoom verde

Spre deosebire de arzatoarele portabile pe gaz, fragile și consumatoare de butelii, soba rachetă EcoZoom VERDE este contruită din materiale durabile. Deși ai garanție 3 ani, vei folosi acest aragaz portabil cel puțin 10. Și dacă se va intampla ca o componentă să cedeze, ia legătură cu noi pe salut@ecozoom.ro și vom face tot posibilul să ți-o înlocuim.

5. Stabilă , nu se încinge. Gătești fără frică că te arzi.

soba racheta stabila eficienta

La o simplă căutare, vei găsi pe net o varietate de arzătoare sudate. Fii atent, acestea se încing la roșu, ceea ce poate fi periculos pentru ține sau pentru copiii tăi. Cu EcoZoom e simplu, vatra de foc este izolată. Cămașa exterioară de oțel se va încălzi puțin în folosire îndelungată, dar nu atât de tare cât să provoace arsuri. De fapt, dacă gătești sub o oră, vei putea atinge suprafața fără frică. Contrucția este stabilă și poate susține vase grele, cum ar fi ceaunele de de 10l. Suportul de fontă pentru vase are o formă specială care îți permite să folosești orice fel de vas, cu fund bombat sau drept.

6. Profesională . Gătești pentru 6 oameni. 1kg de lemne fierb 5l de apă în 28 de minute.

soba racheta eficienta ecozoom verde

Nu te lăsa păcălit de dimensiunile reduse ale sobei tale EcoZoom. Folosește un vas sub presiune de 10 l și vei vedea că poți găti foarte repede pentru familia și grupul tău de prieteni. Poți să ne crezi pe cuvânt, vor fi încântați. EcoZoom este puternică și eficientă. Vezi aici câteva sfaturi ca să îți fie usor sa o întreții.

7. Prietenoasă cu copiii. Învață-i cum să folosească focul în siguranță.

soba racheta bucatarie de vara portabila

Sunt puțini copiii care mai știu să aprindă un foc și asta este normal. Cu EcoZoom ai posibilitatea să le arăți copiilor tăi cum să aprindă un foc de lemne sigur. Vei vedea că sunt fericiți, toți copii sunt bucuroși să vadă flacăra cum dansează, să amestece în jar, să fiarbă apă pentru un ceai sau să facă popcorn. Focul este magic pentru copii și e datoria ta să le creezi condiții să se joace cu focul în siguranță. Vezi aici mai multe despre foc pe EcoZoom

8. Utilizează minimul de resurse locale, regenerabile. Fără butelii, furtune, fără costuri, fără deșeuri.

impactul ecozoom


E important să devenim conștienți de amprenta noastră. Folosește arzătorul EcoZoom și vei fi surprins să afli că ai nevoie de 4 conuri de brad ca să faci o cafea. Sau că poți folosi 3 crenguțe, groase cât degetul mare și lungi de 30 de cm, pentru un grătar de 2 persoane. Este aproape incredibil ce puțin combustibil vei folosi și asta e important. Gata cu căutatul lemnelor în pădure, e suficientă o crenguță uscată din primul pom de lângă tine Încurajăm toaletarea pomilor și niciodată tăierea lor pentru combustibil. Cum ar fi dacă toată lumea ar folosi EcoZoom VERDE în pădure, în concediu, pe plajă? Fără butelii, fără vetre de foc abandonate neglijent, fără incendii.

9. Construită de profesioniști cu peste 20 de ani experiență. Nu te joci sau experimentezi, mergi la sigur.

sobă-rachetă-funcționare


Trebuie să știi că EcoZoom s-a născut din eforturi de cercetare și experimente în condiții grele, acolo unde oamenii nu au acces la gaz sau lemne. Cu un design optimizat, cu un minim de componente, gândit să reziste ani de folosire, este compled diferit de orice ai mai încercat. EcoZoom s-a născut în institutul de cercetare Aprovecho, renumit pentru experiență în arzătoare pe lemne eficiente.

10. Un preț corect, care se amortizează mai repede decât te aștepți.

OK, știm că prețul arzătorului EcoZoom nu este cel mai mic, mai ales dacă ești obișnuit cu jucăriile din tablă și butelii de unică folosință care se termină când ți-e lumea mai dragă. Prețul EcoZoom acoperă materiale de cea mai bună calitate și o garanție de 3 ani.

Asta nu înseamnă că peste 36 de luni va trebui să cumperi altul. Uită de uzura planificată și bucură-te de o tehnologie gândită să reziste, care folosește combustibil gratuit, prietenoasă în lucru și spectaculoasă în rezultate.

Știi ce? Dacă nu te satisface, îl poți returna gratuit.

E bine să știi că EcoZoom USA este o întreprindere socială și că parte din profiturile EcoZoom merg în proiecte comunitare.

Te rugăm să ne adresezi pe salut@ecozoom.ro orice nelămurire ai și vom fi bucuroși să îți răspundem.

Inainte să comanzi, citește aici primii pași în folosirea sobei tale rachetă EcoZoom Verde. 

Vrei să îți construiești în regie proprie o sobă rachetă eficientă și ieftină? Ai aici zece reguli simple care nu vor da greș și îți vor face viață mai ușoară.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare