Ce este cu adevărat Eco la EcoZoom VERDE?

Postat de Adrian Popa pe

 


De ceva timp asistăm la mișcare de marketing care implică cuvântul ECO. Apărută de mai bine de 10 ani în vest sau peste ocean, de vreo câțiva ani de zile și la o explozie a produselor „eco” și în România. De la detergenți de vase, până la motoare de automobile, toți acești producători pretind că produsele lor sunt „eco” având diverse argumente în spate. De exemplu, despre detergenții de vase eco de care vorbeam mai devreme, pretind că ar avea un impact minim asupra rețelei hidrografice după ce acesta ajunge în canalizare. Referitor la motoarele eco (ecoboost, ecotech, ...) acestea pretind că ar avea un consum mai mic de combustibil.

Cert este că acest „Eco” vine ca o prescurtare de la termenul ecologic și s-ar traduce ca orice ar fi sub o oarecare formă „prietenos cu mediul” și mai mult decât atât, cu siguranță mai prietenos cu mediul decât ceea ce oferă concurența. Cu ce este mai „eco” EcoZoom VERDE? Vă voi prezenta în rândurile de mai jos.


10 motive să îți cumperi chiar acum o sobă rachetă pentru gătit pe lemne ECOZOOM


Soba Rachetă EcoZoom VERDE consumă mai puțin combustibil


Da, soba rachetă EcoZoom VERDE consumă cu circa 60 % mai puțin combustibil și mai mult decât atât, nu funcționează doar pe lemne ci pe orice tip de biomasă. Datorită izolării camerei de ardere, aceasta nu mai pierde căldură pe laterale ceea ce conduce atât la scăderea consumului de combustibil, cât și la direcționarea căldurii strict pe fundul vasului pe care gătiți. „vezi aici cum este izolată soba EcoZoom VERDE”


Ce înseamnă mai puțin combustibil?


Avem tendința de a crede că orice consumăm sau producem are un echivalent strict în bani. De cele mai multe ori valoarea bunurilor pe care le folosim s-ar putea să aibă o valoare mai mare decât un număr într-un cont bancar. De exemplu, imaginează-ți că ai 2 copaci și singurul tău instrument de gătit ar fi soba rachetă EcoZoom VERDE. Vei tăia primul copac, căci vei avea nevoie de combustibil, partea cea mai importantă e că celălalt va fi tăiat la o durată mult mai mare de timp decât dacă ai fi ales să fi gătit pe un foc deschis. Nu cred că are sens să îți reamintesc de beneficiile unui arbore într-un ecosistem și cu atât mai mult timp stă acolo, cu atât mai bine.


Fiecare arzător eficient EcoZoom salvează, în medie, 40 de arbori de la tăiere într-o perioadă de aproximativ 5 ani. În perioada 2011-2018, arzătoarele EcoZoom folosite în țările în curs de dezvoltare reușesc să salveze de la tăiere peste 2,490,949 de copaci. Dacă ar fi să ne gândim că toți acești copaci s-ar afla într-o singură pădure, aceasta ar fi mai mare decât Slovenia.


DESIGNUL UNEI SOBE RACHETĂ PENTRU GĂTIT - 10 REGULI SIMPLE

Ce înseamnă orice tip de biomasă?


Îți aduci aminte de cei doi copaci de care îți vorbeam mai devreme? Ei bine imaginează-ți că nu ar trebui să tai niciunul dintre ei și tot ai putea să gătești liniștit. Poți folosi crenguțe, conuri de brad, știuleți de porumb sau orice a fost odată verde și crezi că ar putea arde.Dacă cumpăr o sobă rachetă EcoZoom VERDE, cât timp mă va ține?


Din punctul de vedere al ecologiei, reducerea consumului este mult mai important decât reciclarea. Asta se traduce prin evitarea pe cât de mult a reciclării prin reducerea consumului. Deci este mai ecologic să produc o sobă care funcționează 3 ani, decât să reciclez 10 care să funcționeze câte un an. Într-o eră a uzurii programate, noi vă oferim garanția că timp de 3 ani (cu 2 focuri pe zi) nu veți avea nicio problemă cu soba EcoZoom VERDE, atâta timp cât respectați instrucțiunile de utilizare (pe care le găsiți aici)13 SFATURI ADUNATE DE LA CLIENȚII NOȘTRI


Deci? Este cu adevărat soba rachetă EcoZoom VERDE eco?


Păi, după cum v-am spus, consumă mai puțin combustibil și este durabilă, deci, din punctul nostru de vedere ar fi o soluție ideală de eficientizare a utilizării materialelor și a combustibilului. Înainte de a vă lăsa să cugetați, vrem să vă amintim că și la nivelul de emisii de CO2, EcoZoom VERDE elimină cu 60% mai puțin CO2 decât un arzător clasic. Mai mult decât atât, pe lângă CO2, toate gazele provenite din arderea incompletă a lemnului (cum ar fi monoxidul de carbon) care sunt periculoase pentru sănătate, nu există în cazul sobei rachetă EcoZoom VERDE deoarece aceasta arde complet masa lemnoasă.


Este soba Rachetă EcoZoom VERDE eco? Noi spunem că da, dar voi decideți. Cumpără o sobă rachetă EcoZoom VERDE și trimite-ne parerea ta la adresa de email salut@ecozoom.ro

 

Pentru mai multe detalii despre unde puteți face focul și ce trebuie să aveți în vedere din punct de vedere legal, vă invităm să consultați articolul de mai jos:

 

Legea picnicului pe înțelesul tuturor

 

EcoZoom este mai mult decât un arzător eficient, un lifestyle sau un mod de a-ți petrece timpul liber, este o mișcare globală. Suntem bucuroși sa o aducem mai aproape de tine.

0 comentarii

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare