Cum să îți construiești singur soba rachetă și la ce să fii atent

Postat de alexandru paicu pe

O componentă cheie a sobelor rachete Ecozoom este o cameră de combustie izolată profesional. Atunci când cauți planuri de sobă rachetă pe care să le confecționezi în regim de DIY sau atunci când cântărești opțiuni comerciale, asigură-te că iei în considerare importanța unei izolații adecvate.

Este nevoie doar de câteva apăsări de tastă pentru a învăța rapid cum să-ți construiești propriul aragaz pe lemne. Internetului nu îi lipsesc planurile de proiectare a sobelor de rachete „DIY” (construiește singur) sau instrucțiunile pas cu pas pentru a construi o sobă eficientă.

Tehnologia este publică și te încurajăm să experimentezi cu privire la modul de construire a unei sobe rachetă și la detaliile care fac conceptul să fie atât de interesant. De fapt, este destul de simplu și poți învăța multe din construirea propriului tău aragaz eficient pe lemne. Ceea ce nu este atât de simplu este să decizi ce tip de sobă de rachetă este cel mai potrivit pentru ține: un design DIY simplu dintr-o cutie de cafea sau o sobă de bucătărie de exterior, construită și gândită pentru a rezistă ani de zile, în varianta comercială. În această dezbatere, una dintre componentele cheie despre care merită discutat este izolarea. Pentru a funcționa și a găti corect, un aragaz pe lemne trebuie să poată genera o cantitate mare de căldură susținută, ceea ce este mai ușor de spus decât de făcut.

O variantă este să folosim mult combustibil pentru a menține un foc aprins pe o perioadă lungă de timp. Ca urmare, va trebui să ții constant focul și să păstrezi o cantitate mare de combustibil la îndemână. Dispozitivele disponibile în acest moment pe piață funcționează astfel. Sunt arzătoare sudate din profile rectangulare sau rotunde de țeavă, care funcționează mai mult sau mai puțin bine, dar în principiu trebuie alimentate constant cu cantități destul de mari de lemn. Cu cât buncărul de alimentare pe lemne e mai voluminos, cu atât ai mai mult de-a face cu un arzător pe lemne "flamând". Sigur, dacă ai cantități mari de biomasă cu care nu ai ce face, asta nu te deranjează.


Alternativ, o cameră de combustie izolată, precum cea găsită în sobele de gătit Ecozoom, ajută la reținerea căldurii în vatră și la o temperatura de gătit susținută cu cantități mici de combustibil. Eficiența rezultată este o reducere cu 60% a combustibilului comparativ cu focul deschis. În timp ce izolația sobei rachetă EcoZoom este o tehnologie cheie pentru generarea căldurii susținute, această servește și altor scopuri esențiale. Unul dintre acestea este creșterea duratei de viață a aragazului. Izolația ceramică ușoară, rezistentă la abraziune, sau fibră ceramică găsită într-un EcoZoom ajută la protejarea sobei de coroziune în timp. Arzătoarele fără nicio formă de izolație forțează focul din camera de ardere internă să între în contact cu suportul structural principal al arzătorului. Că urmare, structura aragazului va fi compromisă în timp, deoarece focul arde încet componentele aragazului.

Soba racheta ecozoom verde este izolata cu fibra ceramica

Sobele eficiente EcoZoom nu numai că sunt complet izolate, dar vin și cu o cameră de ardere căptușită cu metal refractar, care ajută în continuare la protejarea izolației aragazului și la creșterea duratei sale de viață. În cele din urmă, o sobă de gătit bine izolată acționează că un mecanism de siguranță, protejând utilizatorii de arsuri periculoase atunci când întră în contact cu sobă. Sobele de gătit EcoZoom sunt complet izolate, ceea ce permite personei care gătește să atingă exteriorul aragazului fără riscul de a se frige. Pe parcursul unei ore de gătit, exteriorul aragazului va deveni fierbinte la atingere, dar nu până la punctul în care să producă ardere imediată. Această caracteristică de siguranță a arzătorului eficient EcoZoom te lasă să găteșți cu încredere și relaxat, sau chiar să foloseșți aragazul că o modalitate de a învăța copiii cum să facă foc și cum să gătească pe lemne.


Așadar, dată viitoare când te gândeșți să-ți construieșți propriul arzător tip rachetă sau să cauți modele de arzătoare pe internet, consideră-le pe cele care includ izolarea că o caracteristică cheie. Nu numai că te va ajută să găteșți mai eficient, ci și să creșți durata de viață a aragazului și să faci gătitul mai sigur. Construirea propriei sobe rachetă poate fi distractivă și educativă, dar dacă ești în căutarea unei sobe pentru gătit pe lemne pe care sa o folosești ani de zile, ia în considerare achiziționarea unui EcoZoom pentru construcția sa robustă, capacitatea eficientă de gătit și componentele rezistente.

 

0 comentarii

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare