De ce e mai bună soba rachetă Ecozoom VERDE decât arzatoarele cu butelie

Postat de alexandru paicu pe

În ultimii ani am văzut că arzătoarele pe propan sunt folosite des în excursii și ieșiri în aer liber.

Abia în ultima vreme ajung pe piață din Romania aragazele eficiente pe lemne, așa cum este Ecozoom VERDE, care transformă gătitul în aer liber într-o sarcină plăcută și care nu aduc cu ele dezavantajele buteliilor de gaz. Soba rachetă Ecozoom funcționează cu biomasa pe care de obicei o găsești căzută la picioarele tale în pădure.

Dacă dorești să gătești în timpul drumeției, vei avea nevoie de un arzător de camping și combustibil să poți face de mâncare pentru tine și prietenii tăi. În ultimele decenii, sobele cu propan au devenit de facto tipul de sobe utilizate în campinguri, probabil pentru că acționează că o sobă interioară pe gaz, ceea ce le face accesibile pentru rulote de toate tipurile. În timp ce sobele cu propan oferă o familiaritate și o ușurință de utilizare pentru camping, ele au dezavantajele lor. S-ar putea să fim părtinitori ... ok suntem cu adevărat părtinitori, dar iată 5 motive pentru care Ecozoom VERDE bate arzătoarele pe butelie.

FÂSĂIALA - Dacă ai folosit vreodată o sobă cu propan în timp ce faci camping, știi exact despre ce vorbesc. Poate este sfârșitul zilei și ești obosit, sau poate crapă de zi și încerci să te trezești frumos și lent. Oricum ar fi, apreciezi liniștea în natura, fară zgomote artificiale ... dar nu te obișnui prea mult cu ea. De îndată ce aprinzi aragazul cu propan vei auzi șuieratul neplăcut al gazului. Nu e exact liniștea pe care o căutai. Soba pe lemne EcoZoom VERDE nu e silențioasa, dar oferă trosnetul natural, liniștit și reconfortant al focului pe lemne și vâjâitul specific de "sobă rachetă".

FURTUNUL - Daca gătești pe un aragaz cu butelie, ai un furtun pe care trebuie îl conectezi. Asta cere multă atenție și poate fi periculos. O conexiune nesigură poate duce la un incendiu. De asemenea, trebuie să te asiguri că furtunul este în stare perfectă și nu are nici o scăpare. Soba pentru gătit EcoZoom nu are conectori sau furtune de îngrijit. Nu este nevoie să iți faci griji cu privire la scurgeri sau explozii nesigure, pur și simplu aprinde focul în camera de ardere și urmărește-l cum arde încet și în siguranță. Vezi aici primii pași cu soba rachetă EcoZoom VERDE.

APRINZĂTORUL - Clic. Clic. Clic. Oprești gazul. Clic. Clic. Clic. Se pare că întrerupătorul de aprindere nu mai face treaba pe care o făcea în prima zi. De fapt, există mai multe componente care pot prezenta uzură. Verifica-le pe toate înainte de a utiliza aragazul pentru a te asigura că totul funcționează corect. EcoZoom VERDE nu are piese mobile. Arzătoarele pe lemne Ecozoom sunt produse simple și cu cu puține componente, dar nu te lăsă păcălit de acest lucru. Designul simplu duce la o putere de gătit mare și eficientă. Vezi aici cum este izolată soba rachetă ECOZOOM Verde.

TRANSPORTUL - Transportarea buteliilor de propan nu este dificila, dar trebuie protejate, astfel încât să nu intre în contact cu căldura. Sobele EcoZoom folosesc lemn sau cărbune pentru combustibil. 

ULTIMA RĂSUFLARE - Să ramai fără propan în mijlocul gătitului este îngrozitor. Asta mă face să îmi amintesc o întâmplare amuzantă din trecut, când am rămas fară gaz la butelie fix în mijlocul unei petreceri de naștere în care găteam burgeri. Nu aștepta  se întâmple asta, mergi să cumperi și adu o canistră de propan suplimentară. Sau uită de propan! Sobele EcoZoom folosesc vreascuri, crenguțe, conuri ... sau orice alt tip de biomasă. Uită-te în jur și probabil că nu vei rămâne niciodată fără combustibil.

Poti citi originalul acestui articol aici

0 comentarii

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare