Ți s-a întâmplat vreodată să dai de un bărbat care să aibă impresia că este meșter în ceea ce face și îți dai după seama că de fapt nu se pricepe deloc? Nouă ni s-a întâmplat de multe ori, fie că vorbim despre meșteri care încep lucrarea cu celebra replică „Cine v-a lucrat aici?”, fie că vorbim despre mecanici de la care am luat mașina mai stricată decât am dus-o, fie că vorbim chiar de noi înșine, crezând că ne pricepem la un domeniu, dar în final ne-am prins urechile.
Există cumva o genă în ADN-ul masculin care ne face să credem că suntem maeștrii într-un domeniu și că nu ar trebui să mai învățăm să ne perfecționam în domeniul respectiv.
Ei bine, vă invităm astăzi să descoperiți alături de noi genul acesta de abordare bărbătească când vine vorba despre foc
De când fac bărbații focul?
Bărbatul meșter în făcut focul
Cum se adaptează bărbatul meșter la schimbare?
De când fac bărbații focul?
Bărbații fac focul de când se știu, iar dacă vorbim din punct de vedere istoric, momentul în care bărbații au început să facă focul este pierdut undeva în negura timpului, pe la începutul preistoriei. Focul înseamnă viață și implicit înseamnă supraviețuire, supraviețuirea familiei, a comunității și mai presus de toate supraviețuirea speciei. Dacă stăm să ne uităm retrospectiv, din punctul de vedere al supraviețuirii și al evoluției speciei, bărbații s-au descurcat foarte bine în ceea ce privește făcutul focului, dar, astăzi când focul nu mai reprezintă o problemă de supraviețuire, ci mai degrabă o activitate de agrement, lucrurile nu stau chiar așa.
Bărbatul meșter la făcut focul
După cum am început articolul, astăzi vom vorbi despre bărbatul meșter, mai precis bărbatul care este meșter la făcut focul. Datorită evoluției tehnologiei, astăzi făcutul focului nu mai ține de supraviețuire, pentru încălzire avem centrale termice și pentru gătit avem aragaze care necesită doar apăsatul unui buton, sau cel mult aprinsul unui chibrit. Cum făcutul focului a rămas doar o chestiune dedicată strict timpului liber, sau pentru cei împătimiți ai gătitului pe lemne, vom observa că în general se folosește o singură tehnică de făcut focul, moștenită din tată în fiu.
Această tehnică implică aprinderea unui pat de lemne, fie cu ajutorul unor vreascuri și hârtii, fie cu ajutorul unui combustibil inflamabil, peste care se va așeza la un moment o jumătate de sac de cărbuni. Ei bine, aici intervine atitudinea de meșter a bărbatului care face focul, o singură metodă a învățat, sigur asta este metoda bună, sigur nu mai există alta. În momentul în care facerea focului ținea de supraviețuire, umanitatea a descoperit și a utilizat nenumărate tehnici de făcut focul și o serie întreagă de instrumente în care să facă focul, dar, dacă este să vorbim de agrement, preponderent se folosește tehnica prezentată mai sus și se utilizează de obicei un grătar metalic sau un trepied metalic de care este agățat un ceaun.
Cum se adaptează bărbatul meșter la schimbare?

Dacă pleci de la premisa că modul în care faci focul este singura, unică și cea mai eficientă metodă în care se face focul, ei bine s-ar putea să ai probleme când vine vorba despre o schimbare, despre o evoluție tehnologică sau despre un instrument de gătit nou. Nu zicem că metoda pe care am prezentat-o mai sus este fundamental greșită, focul deschis de lemne își atinge scopul de a găti mâncarea, dar folosește foarte multe resurse, pierde foarte multă căldură și elimină foarte mult fum.
Deci, dacă ai lemne din belșug, nu îți pasă câte lemne arzi pentru a găti o bucată de carne și nu te deranjează fumul în ochi, poți rămâne în continuare cu modul în care faci focul, nu este nicio problemă.
Dacă îți pui probleme de genul „avem resurse limitate” sau „cum putem obține maximul de eficiență din resursele pe care le avem” ori „cum pot găsi o metodă de gătit pe lemne fără fum și mizerie”, ei bine s-ar putea ca metoda de făcut focul clasică să nu fie pentru tine.
Aici intervenim noi. Aducem pentru tine mai bine de 30 de ani de cercetare în domeniul focului curat fără fum sub forma unui produs care poate să scoată cea mai multă putere din cea mai mică cantitate de lemne și anume vă aducem Soba VERDE.

Când vine vorba despre Soba VERDE, regulile focului pe care le știai se schimbă. Mai puține lemne înseamnă mai multă putere. Dacă folosești Soba VERDE poți să îți iei adio de la fumul care te va urmări oriunde. Datorită izolării profesionale a vetrei de foc, aceasta reușește să ardă complet lemnul fără emisii de fum și cu o cantitate redusă de cenușă.
Dacă nu ești genul care să fie reticent la schimbare, ești pregătit să înveți o metodă nouă de a face focul, te atrage inovația și eficiența, atunci Soba VERDE este exact ceea ce cauți.
Pentru mai multe detalii despre foc, ardere și cum funcționează Soba Verde, vă invităm să consultați articolul de mai jos
Despre foc, cenușă și soba rachetă EcoZoom VERDE
Dacă ești deja fericitul posesor al unei sobe rachetă EcoZoom VERDE sau aștepți să ajungă curierul cu comanda ta, citește mai jos 13 sfaturi culese de la clienții noștri
13 SFATURI ADUNATE DE LA CLIENȚII NOȘTRI
EcoZoom este mai mult decât un arzător eficient, un lifestyle sau un mod de a-ți petrece timpul liber, este o mișcare globală. Suntem bucuroși sa o aducem mai aproape de tine