Blogul ECOZOOM Romania — #specs

DESIGNUL UNEI SOBE RACHETĂ PENTRU GĂTIT - 10 REGULI SIMPLE

Postat de Alexandru Paicu pe

Poate cel mai important aspect este responsabilizarea consumatorilor de arzătoare pe lemne, care, pe lângă dorința de a utiliza instrumente eficiente pentru reducerea costului combustibilului lemnos (deja exagerat de scump), se interesează și de impactul ecologic pe care îl au asupra mediului înconjurător și a comunității locale.

Ne dorim că în acest articol să oferim viziunea EcoZoom despre ce înseamnă un arzător de tip rachetă eficient, prin descrierea a zece principii simple de design. Acestea au fost dezvoltate în peste 20 de ani de experimente și studii privind arderea eficientă a combustibilului lemnos, la institul de cercetare Aprovecho.

Citește mai mult →


10 motive să îți cumperi chiar acum o sobă rachetă pentru gătit pe lemne ECOZOOM

Postat de Adrian Popa pe

Focul a fost înlocuit de televizor. Șemineele au devenit un accesoriu rar. Modernitatea ne-a furat bucuria cea mai simplă, aceea de a aprinde flacăra, de a mirosi lemnul. Focul este terapeutic și îți explicăm mai jos de ce necesar  te bucuri zilnic de el. E simplu.

Îți oferim 10 motive  te bucuri de foc, folosind sobă rachetă EcoZoom VERDE.

Citește mai mult →


Sfaturi pentru intreținerea sobei tale EcoZoom

Postat de Alexandru Paicu pe

Întreținerea este ușoară. Dacă a plouat și în orice situații în care suportul din fontă pentru vase a fost expus umezelii, recomandăm ungerea acestuia cu puțin ulei, folosind o cârpă sau șervețele de hârtie. Când folosesc aragazul pe lemne Ecozoom, aşez întotdeauna o foaie de folie de aluminiu sub tigaia sau oală cu care gătesc. Acest lucru ține deoparte funinginea de fundul vaselor, facilitând curățarea ”.

Citește mai mult →


Instrucțiuni de utilizare a sobei pe lemne ECOZOOM Verde

Postat de alexandru paicu pe

Folosește întotdeauna suportul exterior pentru lemne și alimentează focul lăsând doar vârful crengilor să ardă. Secretul este sa încurajezi fluxul liber de oxigen în jurul crengilor, care se încălzesc gradual și degajă gaze care ard eficient.

Citește mai mult →


Cum este izolată soba rachetă ECOZOOM Verde

Postat de alexandru paicu pe

 Vei putea alege intre 2 tipuri de izolatie interioara a camerei de ardere: izolație ceramică refractara și izolatie cu  fibră ceramică ușoară. 

Citește mai mult →