13 SFATURI ADUNATE DE LA CLIENȚII NOȘTRI

Geposted von Alexandru Paicu am

1. Poziționează soba pe o suprafață stabilă, la o inălțime ergonomică, cât să gătești fără să te apleci. E important să îți fie comod la lucru și alimentare.

2. Folosește grătarul interior doar în cazul în care vei face foc din conuri sau cărbuni. În rest acesta nu este necesar. 

3. Pornește focul cu hârtie, ziare, crenguțe foarte uscate. Încet, încinge soba.

4. Când flacăra este suficient de puternică și observi că vatra s-a încins, începe să alimentezi cu crenguțe mai groase, poziționându-le pe grătarul de alimentare. Recomandăm crengi, vreascuri, lemn spart, conuri, în general lemn bine uscat. Grosimea ideala este cât a degetului mare.

5. Alimentează 3-4 crengi maxim, gradual in buncăr. Ai grijă să păstrezi doar vârfurile aprinse. In funcție de tipul de lemn, le vei împinge manual, cu un vătrai sau cu alte lemne. 

6. ATENȚIE! Este important să nu aglomerezi buncărul cu o cantitate mare de lemne. Poate ți se pare contraintuitiv, dar prea mult lemn va arde mai prost, fiindcă secretul constă într-un flux de oxigen în jurul întregii suprafete a combustibilului. Mai puțin lemn și mai mult oxigen înseamnă o flacără vie, iute și puternică.

7. Daca dorești să domolești flacăra, retrage 1-2 crengi. Vei vedea că lemnul tare arde mai mult timp și produce mai puțin jar. Lemnul fără putere calorică, așa cum este bradul, va da o flacără iute o perioada, dar apoi se acumulează, nears, pe fundul vetrei și blochează alimentarea corectă.

8. Recomandăm mai putin lemn, bine uscat, de esență tare. 

9. Experiența clienților noștri ne arată că vasele de 5-6l sunt ideale.

10. Folosește obligatoriu capac, pentru a nu pierde căldura si a scurta timpul de fierbere, prăjire sau coacere. Diametrul ideal pentru vase este de 26 de cm, cât corpul sobei.

11. În folosire, pe fundul vaselor se poate depune funingine. Pentru a evita acest lucru, protejează fundul vasului cu folie staniol. Un secret pe care puțini oameni îl știu: unge fundul vasului cu săpun lichid înainte de a-l așeza pe foc, se va curăta ușor la final.

12. La final, după stingerea jarului, golește complet soba și curăță-o peste tot. Folosește o cârpă unsă cu putin ulei si asigură-te că o depozitezi ferită de umezeală.

13. Știm că în decursul câtorva folosiri, vei stăpâni cu precizie reacția din focar. Nu te grabi, experimentează si îți garantăm ani de zile de folosire cu succes a sobei eficiente Ecozoom VERDE. Omul a folosit mai multe mii de ani această metodă de a găti, e în tine!

 

Pentru mai multe detalii despre unde puteți face focul și ce trebuie să aveți în vedere din punct de vedere legal, vă invităm să consultați articolul de mai jos:

 

Legea picnicului pe înțelesul tuturor

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen