Clean Cooking Aliance, sau cum este soba rachetă EcoZoom VERDE o sobă curată

Geposted von Adrian Popa am

Despre Clean Cooking Alliance (Alianța Gătitului Curat)


Pentru cea mai mare parte dintre noi, gătitul nu poate fi altcumva decât curat. Este ușor de înțeles, cea mai mare parte dintre noi folosim gaz natural sau gpl (pentru a vedea diferența dintre cele două consultați acest articol), dar realitatea gătitului cu combustibili solizi, nu este neapărat nici cea mai curată și nici cea mai sănătoasă. Vă invităm să aflați despre CCA și nu numai, în articolul de mai jos:


Problema arzătoarelor ineficiente

Ce este Clean Cooking Alliance?

Unde acționează Clean Cooking Alliance?

EcoZoom și Clean Cooking Alliance

Soba rachetă EcoZoom VERDE


Problema arzătoarelor ineficiente


Deși greu de crezut, gătitul cinei este una dintre cele mai serioase probleme de mediu și sănătate publică din lume. Aici nu ne referim la ce pun oamenii în tigaie, ci pe ce este pusă tigaia. Mai mult de jumătate din populația globală își prepară mâncarea în casă prin intermediul unor sobe rudimentare sau chiar a focului deschis. Arderea de combustibili solizi în spații închise emană agenți poluanți și periculoși pentru sănătate, alături de monoxid de carbon care provoacă anual, peste 2 milioane de morți.  Mai mult decât atât, aceste metode de gătit ineficient accentuează defrișările și efectele schimbărilor climatice.Clean Cooking Alliance 

 

Viața nimănui nu ar trebui să fie limitată de felul în care gătește. Cu toate acestea, la nivel global, trei miliarde de oameni depind de focuri poluante, deschise sau sobe ineficiente pentru a-și găti mâncarea, dăunând sănătății, climei și mediului. Femeile și fetele, care deseori petrec ore întregi gătind și colectând combustibil, sunt afectate în mod disproporționat.


Clean Cooking Alliance lucrează cu o rețea globală de parteneri pentru a construi o industrie incluzivă care să facă gătitul curat accesibil celor trei miliarde de oameni care trăiesc în fiecare zi fără ea. Înființată în 2010, Alianța stimulează cererea consumatorilor, mobilizează investiții pentru a construi o serie de companii rentabile și încurajează un mediu favorabil care să permită sectorului de sobe curate să prospere. Gătitul curat transformă viețile, îmbunătățind sănătatea, protejând clima și mediul, împuternicind femeile și ajutând consumatorii să economisească timp și bani. 


Unde acționează CCA?

 

 Pentru a maximiza impactul pe teren și pentru a consolida piața de combustibili curați și arzătoare eficiente, Clean Cooking Alliance a prioritizat o serie de țări pentru un angajament mai profund în acestea. Aceste țări sunt Bangladesh, China, Ghana, India, Kenya, Nigeria și Uganda. Aceste țări constituie bazele eforturilor Alianței de a promova o piață puternică de combustibili și arzătoare curate. Mai mult decât atât, aceste țări reprezintă și un laborator de învățare pentru instrumentele și tehnicile folosite în domeniu, cunoștințe ce sunt ulterior împărtășite cu toate țările partenere.


Domenii de acțiune ale Clean Cooking Alliance

Poluarea, focurile deschise și sobele ineficiente produc o serie de daune care împiedică evoluția economică și socială, cauzând pierderi semnificative de vieți în țările în curs de dezvoltare. Sobele și combustibilii moderni și curați au potențialul de a reduce morțile cauzate de bolile rezultate din expunerea la fum, de a diminua schimbările climatice și de a scădea nivelul de poluare al aerului. Acestea pot furniza noi oportunități pentru femei, reducând în același timp și neplăcerea sarcinii de a colecta combustibil, cât și să reducă cheltuielile casnice pentru combustibilul de gătit.

Clima și mediul

Gătitul curat este vital pentru combaterea încălzirii globale cât și pentru reducerea degradării mediului înconjurător. Un sfert din emisiile de carbon negru la nivel global sunt cauzate  de focurile deschise și sobele ineficiente. Carbonul negru reprezentând a doua cea mai mare cauză pentru schimbările climatice,  după dioxidul de carbon.

Sănătatea

Expunerea  îndelungată la aerul poluat din gospodării generat de arderea de lemn  cărbune și kerosen este un factor principal de risc pentru diverse boli, precum pneumonie juvenilă, boală pulmonară obstructivă cronică, boală cardiacă ischemică, accident vascular cerebral și cancer de plămâni. La nivel global, până la patru milioane de oameni mor prematur în fiecare an de la boli atribuite aerului poluat din gospodării. Patru milioane de oameni pe an reprezintă echivalentul a dispariției populației Bucureștiului o dată la 6 luni. Utilizarea mai multor sobe eficiente poate reduce riscul de îmbolnăvire și poate salva vieți.

Refugiații

Refugiații, persoanele strămutate intern și alte populații afectate de diverse crize nu dispun de posibilitatea accesării unor surse de gătit curate. Mai multe  sobe eficiente pot ajuta la reducerea necesității de a face drumuri lungi și de multe ori și periculoase pentru a găsi combustibil, și totodată îmbunătățește condițiile din taberele de refugiați.

Femeile 

În timp ce femeile și fetele sunt afectate predominant de efectele dăunătoare cauzate de gătitul poluant,   ele joacă un rol crucial în promovarea adoptării și folosirii metodelor de gătit curat datorită responsabilității lor în ceea ce privește administrarea resurselor gospodăriei.


EcoZoom și Clean Cooking Alliance

EcoZoom este parte a unei mișcări globale care urmărește schimbări sociale și de mediu sustenabile. EcoZoom se implică direct în dezvoltarea, fabricarea și distribuția de arzătoare eficiente care schimbă vieți.


EcoZoom face parte dintr-o mișcare  de peste 1800 de companii, organizații și universități, care în asociere cu Organizația Mondială a Sănătății și Clean Cooking Alliance, au scopul de a influența obiceiurile de trai și de gătit în țările în curs de dezvoltare.


Arzătoarele curate, sunt acele arzătoare care îndeplinesc criterii stricte de combustie, eficiență și emisii limitate de CO2. Acestea au scopul de a reduce consumul de combustibil și de a minimiza impactul negativ pe care îl au asupra sănătății celor care le utilizează și asupra mediului înconjurător.


Produsele EcoZoom, inclusiv soba rachetă EcoZoom VERDE, sunt certificate ca fiind arzătoare curate. 


Soba rachetă EcoZoom VERDE

 

Soba rachetă EcoZoom VERDE este un arzător curat ce funcționează cu orice tip de biomasă în mod cât mai eficient. Nu mai trebuie să ai grija plaselor de lemne sau a sacilor cu cărbune atunci când ieși la iarbă verde. O mână de vreascuri este de ajuns să gătești o masă pentru tine și cei dragi ție.


Soba rachetă EcoZoom VERDE are un consum redus de combustibil, poate arde orice tip de biomasă, arde complet masa lemnoasă și degajă cu 80% mai puțin fum. Toate acestea vin sub forma unei construcții robuste care este prevăzută cu izolație profesională, dar și portabilă în același timp.


Cu dimensiuni de 30x30x30 cm și cu mânere de metal cu grip de lemn, soba rachetă EcoZoom VERDE poate fi transportată oriunde vrei să te bucuri de experiența unui foc pe lemne. Mai jos îți prezentăm 10 motive pentru care soba rachetă EcoZoom VERDE merită cumpărată

 

10 motive să îți cumperi chiar acum o sobă rachetă pentru gătit pe lemne ECOZOOM


Pentru mai multe detalii despre foc, ardere și cum funcționează soba rachetă EcoZoom VERDE, vă invităm să consultați articolul de mai jos 


Despre foc, cenușă și soba rachetă EcoZoom VERDE


Dacă ești deja fericitul posesor al unei sobe rachetă EcoZoom VERDE sau aștepți să ajungă curierul cu comanda ta, citește mai jos 13 sfaturi culese de la clienții noștri 


13 SFATURI ADUNATE DE LA CLIENȚII NOȘTRI


Pentru mai multe tehnici de foc deschis pe lemne, îți recomandăm articolul de mai jos


Soba rachetă EcoZoom VERDE și alte tipuri de foc în natură


EcoZoom este mai mult decât un arzător eficient, un lifestyle sau un mod de a-ți petrece timpul liber, este o mișcare globală. Suntem bucuroși sa o aducem mai aproape de tine.

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachten Sie, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen