Despre EcoZoom VERDE și independența energetică

Adrian Popa tette közzé ekkor:

Trăim vremuri cel puțin interesante, iar anul 2020 este chiar mai mult decât atât. Cum poate o sobă rachetă EcoZoom VERDE să amelioreze calitatea vieții si să crească sentimentul de siguranță în aceste vremuri? Vă voi prezenta în articolul de mai jos.


Ce legătură este între EcoZoom VERDE și schimbările climatice?

 

În decembrie 2015, după semnarea tratatului de la Paris, statele semnatare se angajează să reducă emisiile de CO2 la nivel global pentru a evita încălzirii climei cu 1.5 grade Celsius. A nu se face confuzie între vremea de afară și climă, încălzirea climei nu înseamnă că de acum fiecare zi ar fi mai caldă cu 1.5 grade, fapt ce ar fi insesizabil, încălzirea climei înseamnă topirea ghețarilor, creșterea nivelului mărilor, reducerea cantității de apă dulce și deșertificarea terenurilor. Deși am tinde să spunem că aceste probleme sunt departe de realitatea noastră, din nefericire în ultimii ani efectele încălzirii globale se pot observa cu ochiul liber și în România. Pe lângă faptul că putem sesiza că iernile de acum nu mai seamănă cu iernile de acum 10 ani, asistăm și la un proces de deșertificare avansată în regiuni precum Oltenia.


Pentru a evita o încălzire a climei cu mai mult de 2 grade Celsius, deci mai mult de 1,5, o parte din rezervele de combustibili fosili ar trebui să rămână nearși. Deci nu mai este o problemă de a rămâne fără gaz, cărbune sau petrol, pur și simplu nu ne permitem nici măcar să ardem toate rezervele pe care le avem în prezent. La nivelul anului 2015, puteam arde doar 18% din rezervele de cărbune, 51% din rezervele de gaz și 77% din rezervele de petrol.

 

 Veți putea observa cu ușurință că din acest calcul este exclus materialul lemnos și biomasa. Ei bine, în primul rând, lemnul are în ardere emisii mult mai mici de Co2 decât combustibilii fosili. În al doilea rând, lemnul nu este un combustibil fosil și mai mult decât atât, este și o resursă regenerabilă, acesta fiind și combustibilul principal cu care se alimentează soba rachetă EcoZoom Verde.


Nu am vrea să vă inducem o stare de panică spunând ca la un moment dat aceste restricții de ardere a combustibilului fosil vor fi aplicate și la nivel individual, dar nici nu putem rămâne ignoranți la acest fenomen sperând că nu se va întâmpla. Clar este faptul că lemnul și biomasa rămân surse de combustibil fezabile indiferent de scenariu iar soba rachetă  EcoZoom VERDE le exploatează la întregul lor potențial de ardere.


10 motive să îți cumperi chiar acum o sobă rachetă pentru gătit pe lemne ECOZOOMDe ce să gătești pe lemne cu EcoZoom VERDE și nu pe gaz?


Fie că vrei să folosești soba rachetă EcoZoom VERDE în curtea ta din spate pentru un grătar de duminică, fie ca un accesoriu de camping, fie ca vrei să îl folosești ca arzătorul tău principal pentru a găti, aceasta va prezenta de fiecare dată mai multe beneficii față de gătitul la aragaz sau la un arzător cu butelie.


Poate cel mai important dintre avantaje, dar cel la care ne gândim cel mai puțin, este costul de exploatare. Ne gândim prea rar la el deoarece în România gazul natural încă este accesibil, dar nu știm dacă această realitate va fi una de lungă sau scurtă durată, pentru a înțelege la ce mă refer, te invit să tragi un ochi asupra realității care se întâmplă pe partea stângă de Prut, unde raportul între venitul populației și prețul gazului nu este la fel de favorabil ca în România. Suntem de acord că în momentul de față gătitul cu soba rachetă EcoZoom VERDE nu te va face să economisești o avere, dar te va face să câștigi una și anume independența energetică.


DESIGNUL UNEI SOBE RACHETĂ PENTRU GĂTIT - 10 REGULI SIMPLE


Dacă stai la casă, cred că până la ora asta ai făcut curățenie în toată curtea și acum ai o cantitate considerabilă de biomasă, în special vreascuri, pe care fie vrei să o depozitezi, fie vrei să îi dai foc să scapi de ea. Gândește-te că cu acea biomasă, acel gunoi de care vrei să scapi, ai putea să gătești toată iarna. Ai putea foarte bine să ieși în curte să faci un ceai, o cafea, o friptură sau orice îți trece prin cap. Nu te gândi neapărat că ai salvat câțiva lei la factura de la gaz, ci mai degrabă că ai reușit să transformi un deșeu de care nu aveai nevoie în focul cu care gătești în activitățile tale zilnice sau ocazionale.


Dacă nu stai la casă, dar ești pasionat de camping, sau ieșirile de o zi la pădure sau oriunde în natură, gândește-te că se aplică același principiu de mai sus. Nu va trebui să cumperi butelii de primus, cărbuni sau lemne de foc la suprapreț din benzinării, te poți folosi cu ușurință de ceea ce îți oferă natura din plin, și anume, biomasă, crengi, conuri de brad, știuleți de porumb, orice.


Revenind la discuția de la care plecasem, chiar dacă soba rachetă EcoZoom VERDE elimină cu 70% mai puțin co2 decât un arzător clasic, s-ar putea să nu influențezi prea mult accelerarea încălzirii globale la nivel mondial , dar cu siguranță îți vei câștiga independența față combustibilii fosili în ceea ce privește gătitul. Mai mult decât atât, o vei face prin cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător metodă de gătit la momentul de față.

Pentru mai multe detalii despre unde puteți face focul și ce trebuie să aveți în vedere din punct de vedere legal, vă invităm să consultați articolul de mai jos:


Legea picnicului pe înțelesul tuturor
13 SFATURI ADUNATE DE LA CLIENȚII NOȘTRI


EcoZoom este mai mult decât un arzător eficient, un lifestyle sau un mod de a-ți petrece timpul liber, este o mișcare globală. Suntem bucuroși sa o aducem mai aproape de tine.


0 hozzászólás

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni