Planuri și modele de sobe rachetă

Alexandru Paicu tette közzé ekkor:

Conceptul arzătoarelor de tip "rachetă " există de zeci de ani, iar informațiile care înconjoară proiectele de bricolaj sunt vaste. Trebuie doar să efectuați o căutare rapidă pe Google pentru „planuri de sobă rachetă ” și veți avea o bogăție de opțiuni la dispoziție.

În această postare pe blog ne-am îndreptat atenția către constructorii de sobe rachetă de tipul „do-it-yourself”. DIY sunt trei litere ce descriu mulți oameni. Atunci când se confruntă cu opțiunea de a achiziționa un produs nou care este complet construit sau de a-l face singuri, aproape întotdeauna îl aleg pe acesta din urmă. Indiferent de motivul pentru care fac acest lucru, constructorii in regie proprie revin în România și în întreaga lume.
Vrei  îți construiești propria sobă rachetă pentru gătitGăsești aici zece reguli simplecare îți vor face viață mult mai ușoară.

Din ce în ce mai mulți oameni aleg să învețe abilități care asigură autosuficiența în grădinărit, permacultură, îmbrăcăminte și construcții. Cu o mentalitate de bricolaj vine o oportunitate de a învăța noi meserii, de a evalua ceea ce înseamnă obținerea diferitelor produse și de a măsura ceea ce ai nevoie pentru a supraviețui.

La fel ca alte produse, aragazele pe lemne de tip sobă rachetă pot fi fabricate acasă și pot fi realizate într-o varietate de modele diferite, cu o mulțime de materiale. Iată câteva care ne-au atras atenția în căutările noastre pe google și Instagram, #rocketstoves.
Soba rachetă din butoi
Aragaz pe lemne din butoaie: Vrei să gătești pentru grupuri mari de oameni? Atunci un butoi ar putea fi cel mai bun prieten al tău în construirea unei sobe de rachete. Butoiul poate permite un diametru mai mare al camerei centrale de ardere și, de asemenea, radiază cu succes căldură prin suprafața mare a metalului din jur vetrei. Găsim exemple reușite de persoane care au construit sobe rachetă din butoaie care permit gătitului pe oale mari. 
Soba de cărămidă: Acesta este un design clasic care poate fi găsit pe web și este popular pe baza simplității sale. Tot ce trebuie să faceți este să rotunjiți câteva cărămizi, să le asamblați astfel încât să existe o modalitate prin care combustibilul să fie alimentat într-o cameră centrală de ardere și voila!
Soba rachetă din cutii metalice: Reutilizarea lucrurilor pe care altfel le-ați putea arunca este o modalitate excelentă de a diminua impactul nostru asupra depozitelor de deșeuri și a resurselor naturale. cheyannapeterson re-a folosit o cutie de popcorn goală pentru a construi o sobă de rachete. La fel ca sobele noastre EcoZoom, are o serie de vârfuri pentru a vă pune vasul sau tigaia pe aragaz, permițând în același timp fluxul de aer prin camera de ardere. Se pare chiar că poate exista un strat de izolație între camera de ardere și corpul exterior al aragazului.

Din punctul nostru de vedere, orice tip de aragaz pe lemne de tip rachetă este un aragaz bun. Așa cum am menționat mai devreme, ii îi admirăm pe toți DIY care fac lucrurile să se întâmple, răsucindu-și mânecile și făcând ceea ce este necesar pentru a construi singuri ce au nevoie.

Desigur, noi aici, la EcoZoom, suntem ușor părtinitori față de arzatoarele noastre. Valorile încorporate în sobele rachetă EcoZoom sunt durabilitatea și eficiența. Vezi aici primii pași cu soba rachetă EcoZoom VERDE.
Corpul complet izolat și partea superioară din fontă garantează că aragazul pe lemne EcoZoom va continua să reziste peste mii de ore de utilizare. Te rugăm  respecți instrucțiunile de utilizare.

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni