Tippek az Ecozoom tűzhely karbantartásához

Alexandru Paicu tette közzé ekkor:

Az Ecozoom főzőkályhákat kiemelkedő ellenállással tervezték és elismerték nehéz körülmények között is. Az Ecozoom USA kezdete óta tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel.

Az EcoZoom 2011 júniusában kezdte el a kályhák értékesítését, ami azt jelenti, hogy az első hatékony égőkészülékünk több mint tíz éves. Kétségtelen, hogy komoly csatákat vívtak: a túrázók és a táborozás szerelmesei nem ismerik a hó, eső, nap és jég elkerülését. Tehát hogyan bírják a régebbi kályhák?

Jake az EcoZoom ügyfele, aki zseniális értékelést írt a Dura Ecozoom-ról (a Dura az Ecozoom GREEN kereskedelmi neve Amerikában). Tíz év alatt továbbra is a kályhát használja halak sütésére, steakek főzésére, sőt vizet melegít a különféle háztartási igényekhez. Bár gyakran használja az Ecozoom rakétakályhát, mégis kiváló állapotban van.

A karbantartás egyszerű. Ha esett az eső, és bármilyen olyan helyzetben, ahol az öntöttvas edénytartót nedvesség érte, javasoljuk, hogy kevés olajjal kenje meg ruhával vagy papírtörlővel. Az Ecozoom fatűzhely használata során mindig egy alufóliás lapot teszek a serpenyő vagy a fazék alá, amivel főzök. Ez távol tartja a koromot a serpenyő aljától, megkönnyítve ezzel a tisztítást ”.


Az évek során megtanultunk néhány apró trükköt, amelyek segítenek abban, hogy az Ecozoom rakétakályháját a legjobb teljesítményen tartsa, annak ellenére, hogy a legszigorúbb alkalmazási körülményeknek is kitéve lehet. Az egyik dolog, ami egyedivé teszi az Ecozoom gazdaságos égőt, az öntöttvas fedél / tartó. Az öntöttvas nagyon robusztus, nehéz és szinte elpusztíthatatlan fém. Nagyon ismert, mert gyakran serpenyők és üstök készítésére használják. Az öntöttvas teszi a kályháinkat olyan tartóssá és ellenállóbbá, de az életük szempontjából elengedhetetlenek azok a modulok, amelyekben kezelik őket.


Ne használjon túl kemény szappant, mosószert vagy tisztítószert. Vegyen egy nedves ruhát szappan nélkül, és minden használat után törölje le a tűzhely testét. Ahhoz, hogy megszabaduljon azoktól a makacs ételdaraboktól, amelyek kiömlhettek a serpenyőből, durva tengeri sót dörzsöljön rájuk, és törölje le ronggyal. Az Ecozoom égőnek a csomagtartóban vagy a szekrényben történő tárolása előtt feltétlenül szárítsa meg az öntöttvas fedelet. Az öntöttvas elemet rozsdamentes festékréteg borítja, amely gyakori és hosszan tartó használat esetén végül megég. Ugyanakkor az öntöttvas tárgyat nem rozsdásíthatja meg gondozásával, akárcsak egy serpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt fűszerezésével. A fűszerezés mind a vas tapadásgátlását (serpenyők és serpenyők esetében), mind a rozsda ellen védi. Használhat különféle olajokat, de javasoljuk a lenmagolajat.


Az Ecozoom rakétakályhát száraz helyen tárolja. Ha hosszabb ideig nem használja, akkor a legjobb, ha újságokba csomagolja, és abban a kartondobozban tartja. Egy másik kiváló tárolási lehetőség egy festék vagy fém vödör, ha van ilyen a raktárban.

A természet elemei egyes kültéri felszereléseknél kemények lehetnek, így idővel kopottnak tűnnek. Az Ecozoom bevonat megvédi a kályhát a maró nedvességtől és a rozsdától, miközben magas hőmérsékleten történő órákig tartó főzés után is megőrzi az eredeti színt. Néhány felhasználónk azonban arról számolt be, hogy a festék levált az Ecozoom tűzhely aljáról. Ez akkor történik, amikor a parazsát nem távolították el az égéstérből, és a kályha belsejében hagyják kialudni. A festék csúnya károsodásának elkerülése érdekében a főzés befejezése után távolítsa el a parazsat.

Van még valami tipp az Ecozoom tűzhely karbantartásához? Várom válaszukat! Küldjön nekünk egy e-mailt a salut@ecozoom.ro e-mail címre, és továbbítjuk eredményeit.

megtalálja itt az eredeti cikk az Ecozoom USA blogon.

 

0 hozzászólás

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni